Tractaments | Implantologia

Els implants dentals són una de les solucions més segures i permanents que existeixen avui dia per substituir la pèrdua d'una, varies i totes les peces dentals.

Es tracta d'una petita peça de titani biocompatible que s'insereix a l'os maxil·lar o mandibular en el lloc on abans hi havia les arrels de les dents, mitjançant una intervenció quirúrgica.

Avantatges d'un implant dental

Millor qualitat de vida

Podràs somriure, menjar, parlar… sense preocupacions, sense condicions ni molèsties. Incorporen una estabilitat i sensació idèntica a la de les peces dentals naturals.

Seguretat

L’implant substitueix l’arrel de la peça dental, conservant així el seu estímul i la seva activitat natural en les funcions dentals.

Comoditat

La sensació de portar implants és idèntica a la de les peces dentals naturals, pel seu comportament i estabilitat. No els notaràs!

Estètica

Una boca cuidada és essencial per aconseguir una imatge agradable i harmònica. Els implants també ens permeten recuperar i/o mantenir l’estructura i expressivitat facial.

Fases de la col·locació d'un implant dental

FASE 1

ESTUDI
IMPLANTOLÒGIC

L’implantòleg et realitzarà un estudi i planificació de manera personalitzada, per poder avaluar el teu cas i donar-te la millor solució adaptada per a tu i els teus desitjos.

A més et realitzarem un estudi radiològic complet, per avaluar l’estat de l’òs alveolar, dimensions i qualitat. I et prendrem els models de la boca o bé un registre mitjançant scanner intraoral, que permet inclús una simulació prèvia del tractament que se’t realitzarà.

En cas de no comptar amb la suficient altura o qualitat òssia en qualsevol dels dos maxil·lars, l’implantòleg et realitzarà una cirurgia denominada regeneració òssia.

FASE 2

COL·LOCACIÓ
DE L'IMPLANT

Els implants es col·loquen en la seva posició mitjançant una breu intervenció de manera ambulatòria i amb anestèsia local en la majoria dels casos. La cirurgia podrà ser amb una càrrega immediata o una cirurgia diferida, composta en una primera fase i una segona fase.

El postoperatori de la cirurgia acostuma a ser d’unes 24 hores.

FASE 3

període
d'integració

És important que l’implant s’integri biològicament a l’ós. Per aquest motiu, és deixaran passar unes setmanes o mesos (depenent de cada cas) per a la col·locació de la pròtesis definitiva sobre l’implant.

En cas de ser necessari i possible, durant aquet període et col·locarem una pròtesis provisional que cobrirà l’absència dental.

FASE 4

COL·LOCACIÓ
DE LA PRÒTESIS

Una vegada hagi passat el període de recuperació i integració de l’implant en l’ós, et citarem per avaluar l’estat de l’implant i la integració d’aquest i programarem la col·locació de la pròtesi definitiva.

En la gran majoria dels casos, el registre d’aquests implants ja es realitza amb l’escàner intraoral sense les pastes d’impressió que poden resultar força incòmodes.

La prostodoncista et col·locarà la pròtesi definitiva (part externa visible de la dent) que anirà normalment atornillada a l’implant.

Qüestions freqüents

Durant la intervenció el pacient no nota cap dolor, ja que és un tractament que es realitza de manera eficaç i segura sota anestèsia local o bé, sedació intravenosa en els casos més complexos. 

Després de la cirurgia, la majoria dels pacients només refereixen unes molèsties lleus durant els primers dies que poden ser controlades amb analgèsics.

Amb prou feines es nota la diferència amb una dent natural, molts pacients s’obliden que el porten posat.

Els implants dentals són un tractament que poden durar moltíssims anys, si es cuiden de manera correcta i se supervisen de manera periòdica, acudint a revisions cada 6 mesos. A més de mantenir una correcta higiene bucodental.

A la nostra clínica seguim fent controls a pacients que fa més de 27 anys que els hi vàrem posar.

  1. Realitza una dieta tova.
  2. No facis servir glopeigs bucals.
  3. Raspalla’t les dents amb normalitat
  4. Controla el sagnat amb una gasa.
  5. No practiquis esport, mantingues repòs.
  6. Segueix les recomanacions del teu implantòleg pel que fa a la medicació.
  7. No fumis.
  8. Mantingues una bona higiene.
  9. Realitza revisions periòdiques.