Tractaments | Odontopediatria

L'odontopediatria és la branca de l'odontologia encarregada de prevenir i tractar les malalties bucodentals dels més petits.

La primera visita al dentista

Es recomana que la primera visita a l’odontopediatra es realitzi quan el nen faci 1 any, pel fet que hi ha molts problemes relacionats amb la primera dentició que es poden donar a edats molt recents. Com l’absència de dents, alteracions del seu creixement, dents supernumeraris, etc.

A més, des de la Clínica Dental Menardia & Gil-Ortega recomanem i fomentem l’adaptació del més petit perquè tingui una bona educació bucodental i perdi la temuda por al dentista.

De què s'ocupa una dentista infantil?

Pot ser freqüent que els nens presentin càries en edats preescolars. A més de tractar-les adequadament i evitar possibles complicacions, és molt important també l’adopció de mesures preventives, incloent-hi la detecció de factors que puguin afavorir a la seva aparició, o l’educació amb relació a la nutrició i la higiene bucodental.

Quan el petit pateix una fractura o pèrdua completa d’alguna peça dental per alguna caiguda o cop, l’odontopediatra restaurarà la peça, o, si s’han donat les condicions adequades, la reimplantació de la dent.

L’odontopediatra explorarà les dents i els maxil·lars dels petits per detectar possibles alteracions de la mossegada que impliquin la necessitat d’un tractament ortodòntic. En aquests casos, derivarà al nen a l’ortodoncista.
A més, és especialment important, quan el nen ha patit una pèrdua prematura d’alguna dent, el possible ús de mantenidors d’espai amb la finalitat que les dents adjacents no ocupin l’espai de la dent perduda.

Poden afectar el nombre, mida i/o forma de les dents, de manera que no surti la primera dentició, que en el seu moment no surtin les dents definitives, que hi hagi més dents dels deguts, o que la mida sigui superior o inferior a la normal.

Consells de salut oral pels més petits

Dents netes 3 cops al dia

Encara que no tinguin la dentició definitiva, els nens s’han de rentar les dents després de cada àpat.

Han de començar a raspallar-se des de la primera dent.

Utilitza un raspall infantil

Els nens necessiten raspalls de dents especials, per evitar molèsties en les dents i genives.

Evidentment, el raspallat ha de ser assistit en els primers anys.

Sigues més fort que les càries

Sabem que als més petits els hi encanten els dolços, però cura amb les càries!

Assegurat que després de menjar dolços, es rentin molt bé les dents.

Si es fractura una dent...

Posa-la dins d’un got de llet o sota la llengua del nen, i acut a la consulta el més ràpid possible

Intenta no deixar passar més de 2 hores.

Vine a la clínica

Si creus que el teu fill necessita anar al dentista acut a la consulta i resol els teus dubtes.

Quan abans detectem el problema, més fàcil serà solucionar-lo.